Välbesökt solcellsinvigning på TePe

Under högtidliga former invigdes den 17 januari Malmös största solcellsanläggning av Joel Eklund, vd på TePe, Peter Jonsson, chef för Hållbar Stadsutveckling på E.ON, och Märta Stenevi (MP), kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad och service. På en takyta om cirka 2 600 kvadratmeter har 955 solpaneler installerats med en beräknad produktion om cirka 220 000 kWh/år.

Inkopplingen av en elkabel fick symbolisera samarbetet mellan TePe, E.ON och Malmö stad. Märta Stenevi (MP), kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad och service, betonade vikten av att kommun och näringsliv hjälps åt i arbetet för att göra Malmö till Sveriges klimatsmartaste stad och lyfte fram TePes anläggning som ett gott exempel. Peter Jonsson, chef för Hållbar Stadsutveckling på E.ON, ser anläggningen som en lyckad kundlösning med konkret nytta för miljön.

Inbjudna var även medlemmar i Handelskammaren och Fosieby Företagsgrupp. Förhoppningen är att fler företagare ska inspireras att installera solcellsanläggningar på sina tak i Fosieby Industriområde. Lunch och eftersnack bjöd på rika tillfällen att diskutera smarta miljölösningar med de inblandade i projektet.

Fotograf: Jesper Arvidsson. Klicka på bilderna för att se dem i större format.

Lämna ett svar